Jari Puustinen, Ann-Sofie Lifvenhage och Magnus Stuart var moderaterna från Sörmland som var aspiranter på riksdagsplatsen efter Erik Bengtzboe. Under fredagen kom beskedet att Puustinen tackar nej till posten och att Lifvenhage tar över. Foto: SVT

Jari Puustinen (M) tackar nej till posten som riksdagsledamot efter Erik Bengtzboe

Uppdaterad
Publicerad

Jari Puustinen (M), kommunalråd i Eskilstuna, tackar nej till posten som riksdagsledamot efter att Erik Bengtzboe lämnat sin plats i riksdagen.

– Jag har dragit slutsatsen efter många samtal och utifrån det läge vi befinner oss i Eskilstuna, både ekonomiskt och sett till vilka utmaningar som finns, att jag gör mest nytta för partiet här i Eskilstuna, säger Jari Puustinen.

Kommunalrådets namn stod först på listan av ersättare för Erik Bengtzboe i riksdagen. 

– Jag ska inte sticka under stolen med att det har varit ett tufft dygn. Men med den värdegrund jag har och det ansvarstagande som kommit har jag tagit beslutet att stanna som kommunalråd.

Hur anser du att turerna kring Erik Bengtzboe har påverkat partiet?

– Det har varit en tuff period för moderaterna, och det är tråkigt det som har skett. Erik har varit en bra politiker men nu är vi där vi är. Den här typen av händelser drabbar hela politiken, men nu får vi titta framåt istället.

Andra namnet på listan ersätter

Gnestamoderaten Ann-Sofie Lifvenhage säger att hon kommer att tacka ja till posten som riksdagsledamot efter Bengtzboe, något som P4 Sörmland var först med att rapportera om.

– Det är med stor ödmjukhet som jag tar mig an uppgiften, säger hon till SVT Nyheter Sörmland.

– Lifvenhage kommer att göra ett jättebra jobb, hon är ett bra val av ersättare, säger Jari Puustinen.

Moderaterna i Gnesta kommer att hålla ett möte i helgen och fatta beslut om vem som ska ta över som kommunalråd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.