Johanna Möller är dömd till livstids fängelse för det uppmärksammade Arbogafallet. Foto: TT / arkiv

Johanna Möller åtalas – misstänks ha brutit mot kontaktförbud

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Möller, dömd till livstids fängelse för det uppmärksammade sommarstugemordet utanför Arboga 2016, åtalas nu vid Eskilstuna tingsrätt för att ha brutit mot kontaktförbudet genom att skicka ett brev till en anhörig.

Brevet ska ha skickats i december 2019, under tiden då det fanns ett beslut att Johanna Möller inte fick besöka eller på något annat sätt kontakta den anhöriga.

Enligt förundersökningsprotokollet ska den anhöriga ha tagit emot brevet och känt igen Möllers handstil. Det ska inte ha varit första gången som Möller skickade brev till den anhöriga, enligt förundersökningen.

Hävdar sin oskuld

I brevet, som är formulerat från en utomstående person, hävdar Johanna Möller att hon är oskyldigt dömd. Hon skriver bland annat att hon snart kommer att släppas fri när hela rättegången ogiltigförklaras.

Johanna Möller förnekar brottet och ska ha sagt att hon aldrig skulle skicka brev till den anhöriga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.