Åklagare har nu utfärdat kontaktförbud för Johanna Möller. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Johanna Möller får kontaktförbud mot anhörig

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Möller har skickat flera brev och misstänks ha bett en medfånge att mörda sin mamma. Hon får nu kontaktförbud mot mamman, som inte vill ha någon kontakt med sin dotter.

Detta enligt ett beslut ifrån Södra Skånes åklagarkammare. Orsaker som uppges i beslutet är att hon kan komma att förfölja, allvarligt trakassera eller begå ytterligare brott mot mamman.

Har skickat flera brev

I åklagarens beslut står att Möller har skickat flera brev till sin mamma, som upplevt detta som obehagligt. Enligt åklagaren vill mamman inte ha någon kontakt alls med sin dotter.

Möller är sedan tidigare misstänkt för att ha bett en medfånge att mörda hennes mamma, vilket ledde till att hon fick en varning från kvinnoanstalten i Ystad där hon sitter samt att det drogs igång en polisutredning kring händelsen. Hon har även ett kontaktförbud mot sin före detta pojkvän, Mohammad Rajabi.

”Inga kommentarer”

Johanna Möllers advokat Byron Törnström visste på fredagen ingenting om beslutet.

– Jag kan inte ge några kommentarer till beslutet. Det bedrivs någon form av förundersökning, men jag vet ingenting om kontaktförbudet.

Vad innebär det här för din klient?

– Ja, det som står i beslutet.

Johanna Möller är dömd till livstids fängelse för mordförsök på sin mamma, samt för mordet på sin pappa, känt som Arbogafallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.