Johanna Möller begär att en Volkswagen Touran ska användas vid en ny körning till sommarstugan. Detta då polisen menar att just en sådan bil användes vid mordnatten. Foto: Polisen/TT

Johanna Möller vill köra tillbaka till sommarstugan

Uppdaterad
Publicerad

Livstidsdömda Johanna Möller vill åka tillbaka till sommarstugan i Arboga för att bevisa att hon är oskyldig.

Den 21 augusti dömde tingsrätten Johanna Möller för mord och mordförsök på sina föräldrar, samt för anstiftan till mord på sin make. Möller överklagade domen den 8 september och om en vecka inleds rättegången om Arbogafallet i Svea hovrätt.

Nu har Johanna Möller genom sin försvarsadvokat begärt nya utredningsåtgärder. Hon vill att polisen än en gång kör sträckan mellan hennes lägenhet respektive kontor i Eskilstuna och sommarstugan utanför Arboga. Kravet är att hon ska få köra bilen eller åtminstone få följa med.

Arbogafallet

Ifrågasätter polisens körning

Johanna Möller har sedan tidigare hävdat att körningstiden som angetts i förundersökningen inte stämmer.

I skrivelsen som skickades in till Svea hovrätt står följande:

”Den körning som gjorts under förundersökningen har skett med en personbil av en polisman och det är därtill oklart dels runt Granliden där det finns privata vägar, dels inne i Eskilstuna vilka vägar som har valts.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet