Patric Johansson (M) tar timeout. Foto: SVT

Johansson (M) får kliva åt sidan – tills vidare

Uppdaterad
Publicerad

Moderatpolitikern Patric Johansson får tillfälligt kliva åt sidan efter åtalsanmälan om bidragsbrott. Det meddelar Jacob Högfeldt (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Patric Johansson är ordförande i barn- och utbildningsnämnden sedan förra våren. Nu får han tillfälligt kliva åt sidan, eller ta en timeout som Jacob Högfeldt (M), ordförande i kommunstyrelsen i Strängnäs kallar det för. Bakgrunden är de misstankar om bidragsbrott som de senaste dagarna riktats mot Johansson.

”Beredd ta konsekvenserna”

– Det som skett är inte bra. Patric rättade felet så snart han insåg att han gjort fel. Han betalade tillbaka, han har varit öppen i förhör och erkänt, och han är beredd att ta konsekvenserna av sitt misstag.

Vid 10-tiden på måndagen hade Johansson ännu inte blivit delgiven åtalsanmälan.

– Han kommer att ta timeout från och med nu. Han får ta del av delgivningen och vi kan föra ett samtal när vi fått informationen, säger Jacob Högfeldt.

”Är inte bra”

Vad innebär timeout?

– Han kommer inte att ha sitt uppdrag tills vi talat igenom frågan och sett dokumenten.

Inväntar ni ett domstolsbeslut?

– Det kan jag inte säga idag. Vi konstaterar bara att det som skett inte är bra och att han inte ska ha sitt uppdrag förrän vi fått mer klarhet och pratat oss samman i partiet, säger Jacob Högfeldt.

Torbjörn Johansson (S), vice ordförande, tar tillfälligt över ordförandeskapet i barn- och utbildningsnämnden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Politiker åtalad för bidragsbrott

Mer i ämnet