Hör Renaida om debuten i Mello: ”Det här är drömmen” Foto: SVT

Känd från Idol – nu ska Renaida erövra mellon

Uppdaterad
Publicerad

2016 blev Renaida Braun från Nyköping rikskänd när hon var med i Idol och slutade sexa. Nästa fredag är hon tillbaka i tv-rutan när Melodifestivalen drar igång igen.

Vi träffar Renaida i hennes barndomshem i Nyköping där hon hjälper mamma Helen att laga en av sina favoriträtter – svamp- och fläskröra med lök och spagetti. Hit brukar Renaida komma så ofta hon bara kan nu när hon bor i Stockholm.

– Nu när Renaida flyttat hemifrån har hon börjat fråga efter mina grejer, säger Helen och skrattar – Renaida har precis undrat om hon inte kan få mammas stekpanna.

Fredagsprofilen

Skratt och energi för hela slanten

Skratt är inget man verkar snåla på i den här familjen. Och om Renaida får beskriva sig själv låter det så här:

– Jag är glad, envis och får oftast som jag vill. Men jag är också snäll. När jag inte är hungrig, för då blir jag arg. Mina kompisar brukar ha med sig en banan som de trycker i mig om jag är hungrig, säger den skrattande Renaida.

Stora drömmar

Hennes röst har nu tagit henne till Melodifestivalen, där hon är en av totalt 28 tävlande. Men hennes dröm slutar inte där.

– Jag drömmer stort! Om tio år vill jag ha åkt på världsturné och kanske ha sjungit med nån annan artist. Kanske Beyoncé.

Stor artist sedan barnsben

Enligt Helen har Renaida alltid haft sången och showandet inom sig.

– När hon var fyra år tittade vi på karnevalen i Nyköping och Renaida började dansa med i tåget. Efter kom det fram en man och gav henne en present för han tyckte att hon var karnevalens drottning, säger Helen Braun medan Renaida flikar in en ny fråga.

– Den här skärbrädan var jättebra. Får jag den?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fredagsprofilen

Mer i ämnet