Kassaskåp tappades på E20 i Eskilstuna – körfält stängdes av

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagsförmiddagen tappades två kassaskåp från en lastbil på E20 vid trafikplats Brunnsta i Eskilstuna. Ett av skåpen blev liggande på motorvägen.

Larmet om skåpen kom vid klockan 11 på torsdagsförmiddagen.

Det andra skåpet hamnade i diket. Ett körfält, i riktning mot Örebro, stängdes av i väntan på att kassaskåpet skulle flyttas från vägen. Enligt polisen var båda kassaskåpen tomma.

– Vi vet inte hur de trillade av, men föraren av lastbilen har fått en ordningsbot för att man inte har säkrat sin last, säger Monica Bergström presstalesperson i polisregion Öst.

Vid lunchtid berättar polisen för SVT att kassaskåpet flyttats från vägen och att de båda nu ligger i diket. Trafikverket har tagit bort sitt meddelande om stor trafikpåverkan på E20 i Eskilstuna.

– Kassaskåpen ska tas därifrån, men det är inte en polisiär sak. Det kan bli så att det blir någon avspärrning igen senare, när det är dags att bärga dem, säger Monica Bergström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.