Två av de utsatta eleverna går på Omegaskolan och de fyra andra går på en skola i närheten, enligt åklagaren. Foto: SVT/Love Ahlstrand

Kniv kastades mot elev – tingsrätten fann inte skäl att häkta

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern begärdes i dag häktad misstänkt för att i tisdags ha jagat sex elever i Nyköping med kniv. Men tingsrätten bestämde att han skulle släppas.

Det var vid 13.30-tiden på tisdagen som polisen fick ett larm om att elever i Nyköping jagats av en man med tillhygge. Enligt åklagare Michael Forsberg har mannen först jagat två killar i 15-årsåldern med kniv vid högstadieskolan Omega i Nyköping. Och kort därefter misstänks han ha jagat fyra tjejer, alla under 15, med kniv.

– Han ska även ha kastat en kniv mot en av tjejerna, säger han.

Mannen ska inte vara bekant med någon av de utsatta eleverna.

Kunde gripas

Ingen person ska ha kommit till fysisk skada. När polisen kom till platsen kunde de gripa mannen och kniven beslagtogs. Han är nu misstänkt för olaga hot och försök till grov misshandel samt en misshandel som ska ha begåtts i mars i år.

– Jag bedömer att det är risk för fortsatt brottslighet, säger åklagare Michael Forsberg.

Häktningsförhandlingar hölls under fredagseftermiddagen. Då bestämde tingsrätten att det inte fanns skäl att mannen skulle häktas, utan han släpptes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.