Emil Andersson, mittfältare i Katrineholm Bandy, spelar i orange till stöd i kampen mot mäns våld mot kvinnor.

Katrineholm bandy kämpar mot mäns våld mot kvinnor

Publicerad

Den första orangea bandymatchen i Sverige spelas på lördag 1 februari när Katrineholm tar emot Örebro hemma på Backavallen.

Det är ett ställningstagande att spela i orange och är en del av FN:s kvinnoorganisation i Sveriges arbete att minska våldet mot kvinnor och flickor.

– Här finns det män och pojkar som ska bli män. Då är det viktigt att det är en bra miljö som lär unga att det inte är OK att slå någon, säger Roger Carlsson, tränare Katrineholm bandy.

Tröjorna auktioneras ut

– Vi har ett ansvar som förening att inte bara utbilda bra bandyspelare utan även bra människor och samhällsmedborgare, säger Martin Gustafsson, marknads- och kommunikationsansvarig i klubben.

Att det här är en FN-fråga och något som engagerar tror Martin Gustafsson är något som gör att att det kan komma mycket folk till Backavallen på lördag. Entrén är frivillig och efter matchen blir det auktion på tröjorna och alla intäkter går till UN Women Sverige och deras arbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.