Samhällsbyggnadschef Maria Ljungblom berättar och visar i videon var de två stationsbyggnaderna kommer att placeras. Foto: SVT/SWECO

Klartecken för storbygget i Nyköping – här ska nya resecentrum ligga

Publicerad

Efter ett beslut i Mark-och miljööverdomstolen så har detaljplanen vunnit laga kraft och det är grönt ljus för byggstart av ett nytt resecentrum i Nyköping. Byggstart blir det dock först hösten 2022.

Det är många års planering som nu nått sitt mål och allt är på pappret klart för bygge av ett nytt resecentrum i Nyköping. Projektet blir ett samarbete mellan Trafikverket och Nyköpings kommun. Arbetet kommer att ta uppåt fem år, men kan också gå snabbare.

– Det beror lite på vilka processer vi kan köra parallellt och vilka man måste köra var för sig. Ju närmare vi kommer desto mer kommer vi kunna säga kring en mer exakt tidplan, säger Maria Ljungblom, samhällsbyggnadschef vid Nyköpings kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.