Carl Åke Andersson (S), ordförande miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Foto: SVT/Sweco Architects

Nytt resecentrum i Nyköping – på väg att bli verklighet

Publicerad

Kommunfullmäktige i Nyköping förväntas under tisdagskvällen anta planerna om Nyköpings resecentrum, som bland annat ska vara en av stationerna på Ostlänken.

– Det här är jättestort för hela staden och kommunen, säger Carl Åke Andersson (S), ordförande miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. 

Om projektet Nyköpings resecentrum klubbas igenom på kommunfullmäktige kommer det att påverka stadens invånare under byggtiden, enligt Carl Åke Andersson (S). 

– Alla Nyköpingsbor kommer att beröras på ett eller annat sätt, men naturligtvis kommer närboende beröras i större utsträckning. Där har man gjort väldigt mycket insatser för att minimera negativa effekter under byggtiden och när resecentrumet är igång. 

Hoppas stå klart inom sex år 

Om det klubbas igenom, när påbörjas byggnationen och när ska det vara färdigt? 

– Byggstart kommer nog igång ganska snart om vi inkluderar att vi måste börja sanera mark, kanske sent i höst. Och vi hoppas att resecentrumet ska kunna stå klart 2025-2026. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.