Hör kommunalråd Jimmy Jansson (S) om den senaste tidens Foto: SVT

Kommunalrådet efter skjutningarna: ”De måste bort från gatan”

Uppdaterad
Publicerad

Flera skottlossningar har inträffat på öppen gata i Eskilstuna de senaste månaderna. Kommunalråd Jimmy Jansson (S) är oroad över utvecklingen.

– Det är illa nog när någon är skjuten. Att det sker på allmänna platser, där vi rör oss, är otroligt hänsynslöst, säger han.

Personer som SVT talat med uttrycker oro över den senaste tidens skjutningar.

Jimmy Jansson (S) betonar att det i grunden är polisen och rättsväsendet som ska stoppa skjutningarna, men säger att det även krävs stora insatser från övriga samhället.

– De som skjuter saknar sunt förnuft, därför måste polis och samhälle  i stort göra allt vi kan för att de ska bort dem från gatorna, säger han.

Men våldet har ju pågått under längre tid, varför har man inte fått stopp på det?

– Därför att det är svårt, det är enskilda individer som tar beslut. Vi kommer att skruva upp kameror, vi har infört mer resurser till väktare och vi gör otroliga social insatser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.