Foto: Ronny Hammarsten/SVT

Könskriget i Nyköping fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen beslutades att en målning av en kvinnokropp med en vagina på en högstadieskola i Nyköping ska täckas av en vägg. Nu fortsätter könskriget: någon eller några har spikat träskivor för de privata delarna på en staty av en naken pojke på Nicolaiskolans gård, skriver Södermanlands Nyheter på nätet.

I 60 år har statyn Prometheus stoltserat naken i centrum. Men några anser att om snippan ska döljas så ska snoppen också det.

På skivorna har också ett pressmeddelande satts upp som utger sig vara från kommunen, och som hävdar att statyn täckts i väntan på att kommunen tar fram nya riktlinjer.

Kommunen nekar dock till spikandet:

– Ha ha, ja, det var ju något av en happening det här. Absolut väldigt proffsigt gjort. Någon har laddat ner en mall från intranätet, säger kommunikationschef Palaemona Mörner.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.