Den efterlängtade isrinken i Trosa är snart verklighet. Men vad ligger bakom? Följ med på en tillbakablick i arkivet i videon ovan. Foto: Sweco/SVT

Konstfrusen is i Trosa närmar sig: ”Nya fritidsgården hoppas vi”

Publicerad

Om en vecka tas det första spadtaget till en ny konstfrusen hockeyrink i Trosa. Detta förmodligen mycket tack vara några eldsjälars envisa engagemang i frågan. Första skären ska kunna tas nu efter årsskiftet.

2015 startade några Trosabor kampanjen ”Ja till ishall i Trosa kommun”. Sedan dess har några vintrar passerat då det spolats naturis på ideell basis, bland annat vid Vitalisskolan i Trosa.

Samtidigt har Peter Winbäck och de andra engagerade i kampanjen fortsatt att ha en dialog med kommunledningen och i mars 2020 fattades beslutet om att en konstfrusen isrink ska byggas.

Kostar 90 miljoner totalt

Även en ny sporthall ska byggas i anslutning till rinken och enligt ansvariga på Trosa kommun så ska projektet kosta att kosta cirka 90 miljoner kronor sammanlagt. Enligt planen så ska isen vara redo att invigas i januari 2022 och sporthallen till sommaren 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.