Tar frågan om ishall i egna händer

Uppdaterad
Publicerad

Som en av få kommuner i landet saknar Trosa konstfrusen is. Nu har många invånare fått nog och en arbetsgrupp har tillsatts för att ta saken i egna händer.

Frånvaron av en ishall i Trosa kommun är en fråga med flera år på nacken. Nu har en grupp föräldrar tagit saken i egna händer och ritat upp planer för ett framtida bygge.

– För oss och många här i Trosa kommun så är skridskoåkning lika självklart som att lära sig att simma, säger Peter Winbäck.

Möte med kommunen

Winbäck är en av medlemmarna i den arbetsgrupp som sedan en tid tillbaka jobbar på ett förslag på hur bygget och driften av en ishall någonstans i kommunen skulle kunna se ut.

Förslaget ska inom kort presenteras på ett möte med kommunledningen.

– Jag ser fram emot att få träffa den här gruppen och höra hur de tänker och se vad de har för förslag, säger kommunalrådet Daniel Portnoff (M).

”Det är bedrövligt”

Som det ser ut i dag finns det heller ingen organiserad spolning av kommunens idrottsplaner. Den plan som spolats upp vid Vitaliskolan i centrala Trosa har ordnats kvälls- och nattetid av frivilliga föräldrar. Roger Törnkvist är en av de som engagerat sig.

Hur ser du på att det inte finns någon konsfrusen is i Trosa kommun?

– Jag tycker att det är bedrövligt. I min värld är det här en alldeles för stor kommun för att inte ha det, säger Roger Törnkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.