Kopparstölder är ett vanligt brott. Priset på koppar har stigit de senaste åren, något som gjort att metallen blivit stöldbegärlig.

Koppartjuvar fastnade på övervakningskamera i Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

Vid 2-tiden på natten till onsdag tog sig två män in på en byggarbetsplats på Eskilstunavägen i Strängnäs. Där försökte de stjäla koppartråd – men de upptäcktes av en väktarfirma som bevakade platsen via kameror.

Väktarna ropade ut varningar till tjuvarna via högtalare och bad dem att sluta med det de höll på med. Männen lydde uppmaningen och lämnade platsen.

Samtidigt som väktarbolaget kontaktade polisen för att berätta om inbrottet kom ett annat larm till polisen. Det handlade om att en misstänkt bil stod parkerad med lysena på inte långt ifrån platsen där inbrottet just skett.

Strängnäs

Greps nära brottsplatsen

– En väktare höll bilen under uppsikt tills en polispatrull hann dit. I bilen satt fyra personer, varav två identifierades som männen som syntes på övervakningsfilmen, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

De två männen greps direkt och anhölls senare misstänkta för stöld genom inbrott. De två andra personerna fick också följa med polisen för att förhöras som vittnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Strängnäs

Mer i ämnet