Den 35-åriga mannen bedöms ha hög rymningsrisk och placeras på Kumlafängelset. Foto: Malin Gotlin / SVT

Kriminalvården: Hög risk för rymning för livstidsdömd gängledare från Eskilstuna

Publicerad

Den 35-åriga gängledare i Eskilstuna som dömts till livstids fängelse för mord bedöms ha hög risk för rymning eller fritagning. Det enligt Kriminalvården som nu beslutat att placera honom på Kumlaanstalten, som har högsta säkerhetsklass.

Mannen dömdes i våras i hovrätten för ett mord i ett joggingspår 2018 och han har beskrivits som en ledargestalt inom den kriminella världen i Eskilstuna.

Utöver rymningsrisken bedömer Kriminalvården att risken är hög för att mannen använder sig av hot och våld på anstalten, eller gör sig skyldig till annan allvarlig misskötsel.

Kumla, som är en anstalt av säkerhetsklass 1, anses vara den mest lämpliga placeringen bland annat på grund av graden av övervakning och kontroll på anstalten.

Mannen har själv önskemål om att studera under fängelsetiden, och Kriminalvården anser att Kumla även är passande för att tillhandahålla lämplig sysselsättning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Årbyskogen

Mer i ämnet