Kullgrens efterträdare klar inom kort

Uppdaterad
Publicerad

Igår kom beskedet att Åsa Kullgren (S) avgår som landstingsråd vid årsskiftet. Enligt S-distriktets ordförande Hans Ekström har man redan hittat en efterträdare, men vem det är offentliggörs tidigast på söndag.

– Partidistriktets verkställande utskott och landstingsgruppens styrelse har haft en träff idag och vi har ett förslag. Men det ska förankras bland arbetarekommunernas ordföranden, som sedan i sin tur ska förankra detta vidare, säger Hans Ekström.

På söndag eller måndag ska ett beslut vara taget. Formellt väljs den nya landstingsstyrelseordföranden av landstingsfullmäktige, som har sitt nästa möte på tisdag nästa vecka.

”Jag var förberedd”

Åsa Kullgren ska bli utredare åt sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S). Uppdraget är att utreda apotekens framtid.

Hans Ekström är inte överraskad över beskedet.

– Åsa Kullgren och jag hade hade ett samtal i våras där hon sa att hon ville gå över till en mer civil karriär. Hon ville tillbaka till juristyrket. Så jag var förberdd på det här, säger Hans Ekström.

– Hon har gjort ett bra jobb och är respekterad för det och det är ingen slump att hon får ett regeringsuppdrag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.