Kvinna häktad för inblandning i mord i Brandkärr

Publicerad

Under fredagen häktades en 24-årig kvinna misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Det är samma utredning som den där en 23-årig man sitter häktad misstänkt för mord i Brandkärr i Nyköping i mitten av september.

En 21 år gammal man sköts till döds i Brandkärr i Nyköping i mitten av september. Dödsskjutningen inträffade i närheten av Långbergsskolan.

Skyddande av brottsling

Sedan tidigare sitter en 23-åring häktad för mordet. Han tros också ha avfyrat skott mot två andra personer och misstänks därför även för mordförsök och grovt vapenbrott.

Mördad 21-åring i Brandkärr

Även en 24 år gammal kvinna misstänks i samma ärende. Under fredagen häktades hon för skyddande av brottsling, grovt brott.

Påverka utredningen

– Hon häktades på grund av kollusionsfara – alltså att hon skulle kunna påverka utredningen, säger Lukas Tigerstrand, en av två åklagare i ärendet.

Han vill inte gå in gå in på några detaljer och väljer att inte berätta på vilket sätt kvinnan tros vara inblandad.

– Jag nöjer mig med att berätta att hon häktats för skyddande av brottsling. Sen vill jag inte säga exakt vad hon gjort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mördad 21-åring i Brandkärr

Mer i ämnet