Den åtalade mannen ska ha tagit kniven av kvinnan och hotat henne. Foto: Polisens förundersökning/TT

Kvinna lyckades avvärja våldtäkt med kniv – man åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En 26-årig man har åtalats misstänkt för att misshandlat två kvinnor och även tvingat dem att klä av sig kläderna. Han ska även ha försökt våldta en av kvinnorna men misslyckats sedan hon försvarat sig med kniv.

Det var en natt i september i år som några personer i 25-årsåldern hade efterfest i en villa utanför Eskilstuna. Under natten hamnade en kvinna och den 26-årige mannen i en intilliggande skog. Där försökte 26-åringen enligt åtalet våldta kvinnan – som försvarade sig.

– Hon bar kniv, men blev avväpnad, säger åklagare Thomas Bergström.

Lyckades fly

Enligt åtalet slog sedan 26-åringen kvinnan i ansiktet innan han tvingade henne att klä av sig kläderna, samtidigt som han hotade henne med kniven. Men kvinnan lyckades fly och sprang sedan till ett hus i närheten där hon kontaktade polisen.

Åklagaren Thomas Bergström menar att mannen då gick tillbaka till festen där han gav sig på en annan kvinna som han slog och sparkade flera gångar, bland annat i huvudet. Enligt åtalet tvingade han sedan även henne att klä av sig kläderna.

Erkänner till viss del

Mannen anhölls samma dygn och häktades senare. Han åtalas nu för två fall av misshandel, olaga tvång, försök till våldtäkt och falsk tillvitelse. Han erkänner ett fall av misshandel och olaga tvång, men nekar till resten. Rättegången börjar på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.