Kvinnlig duo fälls för bedrägerier

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna tingsrätt dömde i dag två kvinnor, 28 och 26 år gamla, som skyldiga till bland annat grovt bedrägeri, olaga hot och penningtvätt.

Den 28-åriga kvinnan lurade under perioden 13 maj 2013 till 21 oktober 2014 sju män på olika orter i Mellansverige på sammanlagt 650.230 kronor.

Männen kom inledningsvis i kontakt med kvinnan på olika webbsajter där hon uppträdde under både egen och antagen identitet. Sedan fortsatte kontakten via telefon, sms, mms, Kik eller WhatsApp.

Pengarna som hon lurade av männen fördes huvudsakligen över till henne via bankkonto, Swish eller Payson. Kontanter har också förekommit, men då skickats eller lämnats över till henne via mellanhand.

Särskild behandlingsplan och skadestånd

Den 28-åriga kvinnan döms till skyddstillsyn i ett år och sex månader med särskild behandlingsplan. Tingsrätten anser henne vara skyldig till grovt bedrägeri, bedrägeri och olaga hot. Hon ska också betala 638.930 kronor i skadestånd till männen.
Kvinnan har tidigare gjort sig skyldig till liknande brott och en miljonskuld till kronofogden.

Den 26-åriga kvinnan har hjälpt den 28-åriga kvinnan och döms till villkorligt och 4000 kronor i böter för medhjälp till bedrägeri, penninghäleriförseelse och penningtvättsförseelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer