Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sebastian Stakset om varför han föreläser om sitt liv och Malin Hagenfors på Pingstkyrkan Eskilstuna om varför kampanjen är viktig enligt henne. Foto: Per Elfström/SVT

Kyrkor i Sörmland vill sprida hopp – tidigare Kartellen-rapparen Sebastian Stakset föreläser

Uppdaterad
Publicerad

I helgen kampanjar kyrkor i Sörmland på Stiga Sports Arena i Eskilstuna med flertalet föreläsningar av tidigare kriminella som hittat en annan väg med hjälp av religion.

– Vill inte se fler unga människor bli skjutna, säger tidigare Kartellen-rapparen Sebastian Stakset.

En av de som kommer att föreläsa är Sebastian Stakset, som jobbar för att andra kriminella ska följa hans exempel.

– Att gå den resan är svårt. Det är svårt att göra livsförändringar, speciellt om man sitter fast i negativa miljöer och svåra situationer att ta sig ur. Men det går, säger han.

Stort samarbete mellan kyrkor

Kampanjen ”Det finns hopp” är ett samarbete mellan nästan 20 kyrkor i Sörmland och även evangelisationsorganisationen Heart of Evangelism, som Sebastian Stakset var med och grundade.

– Vi vill berätta att det finns hopp och att människor ska se det och tro på det. Att de som kanske känner sig som hopplösa fall, upplever att det inte finns någon framtid. Att de ska komma dit och se att det finns ett ljus och en framtid och ett hopp, säger Malin Hagenfors, Pingstkyrkan Eskilstuna.

I klippet hör du bland annat Sebastian Stakset om varför han föreläser om sitt liv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.