En lada i Marietorp utanför Åkers styckebruk började brinna under torsdagsmorgonen. Foto: Räddningstjänsten

Lada helt övertänd – brann även i flishög och träd

Uppdaterad
Publicerad

Vid sextiden på torsdagsmorgonen kom larmet om en brand i en lada i Marietorp söder om Mariefred och Åkers styckebruk. Byggnaden gick inte att rädda.

– Det finns en pelletsbrännare i ladan som förser ett antal hus med värme. Det finns också en flishög som elden tagit sig i. Sedan har det spridit sig till ladan och några träd i närheten, sa Hans Tollbom, inre befäl på Räddsam Mälardalen i samband med att branden pågick under torsdagsmorgonen.

Går inte att rädda

Eftersom räddningstjänsten bedömde att ladan inte gick att rädda inriktade man sig på att förhindra spridning av branden.

Enligt Hans Tollbom var samtliga styrkor inom räddningstjänsten i Strängnäs på plats för att hålla branden i schack.

Dieseltank

Vid sjutiden meddelade räddningstjänsten att det fanns en dieseltank inne i den brinnande ladan.

– Vi hoppas att den ska klara sig och inte gå sönder. Gör den det och diesel rinner ut, så kommer det börja brinna mycket mer, sa Hans Tollbom.

Lite senare på torsdagsförmiddagen tydde allt på att tanken klarat sig och räddningstjänsten arbetade med så kallat eftersläckningsarbete.

Inga djur eller människor ska ha skadats i samband med branden.

Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.