Foto: TT

Landstinget Sörmland övergår till elbilar

Uppdaterad
Publicerad

Landstinget Sörmland fasar ut en tredjedel av sina bilar varje år och går nu successivt över till elbilar.

Regionsjukhuset Karsudden i Katrineholm har idag har tre av landstingets fyra renodlade elbilar. På Karsudden har landstinget en egen laddstation, något man vill ha även i Eskilstuna och Nyköping. Nu verkar en lösning vara på gång.

”Övergår till elbilar”

– De har ju varit lite av piloter i det här. I det stora hela så fasar vi ut våra behovsbilar med en tredjedel per år och vi tar in nya och det betyder att vi successivt övergår till elbilar, säger Anna Wåhlström (MP), folkhälso- och miljölandstingsråd i Sörmland.

I och med det ska nu även laddinfrastrukturen för landstinget Sörmland ses över.

Plan för laddstationer

– Vår teknik och byggenhet håller just nu på att ta fram en plan för hur man ska bygga ut en laddinfrastruktur i landstinget, säger Anna Wåhlström (MP)

Hur lång tid kommer det att ta?

Man ser över det och håller på att ta fram en plan så vi kanske får återkomma när den är klar, avslutar Anna Wåhlström (MP) folkhälso- och miljölandstingsråd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.