En hundägare i Sörmland uppmanas att städa den hundrastgård där hans hundar vistas. Hunden på bilden har dock inget med ärendet att göra. Foto: TT

Hundägare uppmanas städa och ta hund till veterinär

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen skärper tonen mot en hundägare i Sörmland. Han uppmanas nu att rengöra rastgården och omgående se till att en av hans hundar får vård för en infektion.

Efter en anmälan har hundägaren fått två besök från länsstyrelsen. Och nu hårdnar kritiken mot hans djurhållning.

Risk att fastna med tassarna

Efter en tillsyn i höstas bedömde länsstyrelsen att hundarna riskerade att fastna och skada sig i de lastpallar som fanns placerade i rastgården.

Det saknades även något som skyddade hundarna mot vind i rastkojan.

Hundägaren fick möjlighet att åtgärda bristerna, men när länsstyrelsen kom tillbaka efter några veckor fann man att inget hade blivit bättre.

Smutsig rasgård

Den här gången var rastgården dessutom smutsig och i behov av rengöring, ansåg inspektören. Hundrastgården mättes också – och man fann att den var för liten.

I ett föreläggande skriver nu länsstyrelsen att hundägaren måste komma tillrätta med bristerna. Han behöver även se till att hundarna får större utrymme att röra sig på och att en av hundarna omgående tas till veterinär för att få vård för en misstänkt infektion.

Om hundägaren inte hörsammar kraven kan länsstyrelsen gå vidare med ytterligare åtgärder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.