En skåpbil voltade på väg 214 och det rapporteras vara mycket halt på platsen. Foto: Tobias Sternhag

Larm om halka efter olyckor på Sörmlands vägar

Uppdaterad
Publicerad

Efter minst två trafikolyckor på lördagsmorgonen slår nu räddningstjänsten larm om svår halka på vägarna i Sörmland. Trafikverket har uppmanats att skicka ut alla tillgängliga resurser.

Vid 9:30-tiden voltade en bil av väg 214 utanför Näshulta och en halvtimme senare krockade två bilar på väg 582 utanför Österåker.

Enligt räddningstjänsten är det mycket halt på vägarna under lördagsmorgonen, något som det även varnades för under fredagskvällen.

”Skickar ut alla resurser”

– Det är väldigt halt på vägarna i Södermanland just nu. Trafikverket är meddelade och skickar ut alla tillgängliga entreprenörer, säger Lennart Ågren, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland.

Inga allvarliga skador rapporterades från någon av olyckorna. Efter avåkningen på väg 214 inledde polisen en utredning av olyckan, bland annat på grund av brister på de däck bilen hade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.