Arkivbild. Foto: TT

Liberalerna: ”Bota trafikinfarkten i Eskilstuna”

Uppdaterad
Publicerad

Under vissa tider på dygnet står biltrafiken i Eskilstunas stadskärna nästintill still. Det vill Liberalerna råda bota på genom att se över hur rondellerna är utformade.

– Eskilstuna lider av trafikinfarkt. Det är köer, köer, köer!, säger Liberalernas ordförande i Eskilstuna, Erika Rydja Sandvik, i ett pressmeddelande.

Liberalerna har lämnat in ett förslag till kommunfullmäktige om att Stadsbyggnadsnämnden ska se över hur rondellerna kan förbättras. Man föreslår bland annat att det byggs in en ytterligare fil i stora rondeller och att övergångsställen flyttas längre bort från rondellerna.

Trafikutredning redan igång

Stadsbyggnadsnämnden har ännu inte fått motionen på sitt bord, men ordföranden Sarita Hotti (S) säger att man redan idag utreder hur trafiken i Eskilstuna kan förbättras. Majoriteten avsatte nämligen en halv miljon kronor för att snabbutreda trafikflöden under det närmaste halvåret.

– Det kan vara så att vi gör en cykelväg tryggare så att fler väljer att cykla eller göra parkeringar utanför citykärnan billigare så att folk väljer att gå sista sträckan, säger Sarita Hotti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.