Liberalerna i Sörmland stödjer partiledningen om en framtida borgerlig regering. Det säger Stefan Krstic, förbundsordförande för L i Sörmland. Foto: SVT

L i Sörmland håller med partiledningen – vill ha borgerlig regering

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen meddelade Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni att man vill se en borgerlig regering efter valet 2022. Något som stöds av Liberalerna i Sörmland.

Liberalerna vill sitta med i en sådan borgerlig regering och vill därmed lämna det så kallade januariavtalet efter budgetarbetet 2022. Däremot kan partiledningen inte tänka sig att samregera med Sverigedemokraterna.

Sörmländskt L-stöd

– Vi stödjer den linjen. Vi ska hedra januariavtalet, men det sträcker sig bara en mandatperiod. Det här välkomnar vi och en borgerlig regering innebär mindre låsningar och större samsyn, säger Stefan Krstic, förbundsordförande för Liberalerna i Sörmland.

Mer gemensamt

Han menar att Liberalerna har mer gemensamt med exempelvis Moderaterna än med Socialdemokraterna.

– Bland annat har vi olika ekonomisk politik, säger han.

Utesluter SD

Även Stefan Krstic säger att en samregering med Sverigedemokraterna inte fungerar.

– Vi har olika ideologier. Och det är även på grund av det som vi till exempel inte kan samregera med Vänsterpartiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.