Vilka partier bildar regering efter nästa val? I videon ger Martina Hallström (C) sin syn på saken. Foto: SVT

Centern i Sörmland efter Lööfs utspel: ”Behövde bli sagt”

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet kan efter valet 2022 tänka sig att sitta i en regering med Socialdemokraterna. Det meddelade partiledaren Annie Lööf i en intervju med Expressen under tisdagen. På partiets lokalavdelning i Sörmland kommer utspelet inte som någon överraskning.

Martina Hallström (C) är vice ordförande i partiets distrikt i Sörmland. Hon är också ett av tre kommunalråd i Nyköping där styret delas i en koalition mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet.

När riksdagspartierna nu börjar positionera sig inför nästa års valrörelse välkomnar hon sin partiledares markering. Men exakt vilka samarbetspartier det blir är ännu väldigt oklart.

– Vi har vår politik och den går vi till val på. Väljarna väljer och utifrån det resultat vi får så har vi ett förhandlingsutrymme. Sen handlar det om var vi kan få störst gehör får vår politik, säger Martina Hallström (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.