Hör Skavstas vd Peter Steinmetz om läget på flygplatsen idag. Foto: SVT/Erik Norbergh

Pilotstrejken igång: ”Ganska lugnt här nu”

Uppdaterad
Publicerad

Ryanairpiloternas strejk gör att det är ovanligt lugnt på Skavsta flygplats, utanför Nyköping, idag. 22 stycken avgångar har ställts in i konflikten om kollektivavtal.

– Det är ganska lugnt här nu, det har varit ett par resenärer som kommit hit trots att flighterna varit inställda, men de bokades om till andra flyg, säger SVT Sörmlands reporter Erik Norbergh som är på plats på Skavsta.

22 stycken av Ryanairs avgångar från Skavsta flygplats utanför Nyköping är inställda. Det med anledning av att bolagets svenska piloter gått ut i strejk för att man vill förhandla fram ett kollektivavtal, något flygbolaget vägrat.

Skavsta flygplats vd Peter Steinmetz tycker att det gått bra trots omständigheterna.

– Vi var väl förbredda och hade personal på plats. Men det var väldigt få resenärer som kom, så det hade kommunicerats väl att flygen var inställda.

Strejken kommer att pågå under 24 timmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.