Magnus Johansson blir ny regiondirektör i Region Sörmland. Det meddelar regionen i ett pressmeddelande. Foto: Region Sörmland

Magnus Johansson ny regiondirektör i Region Sörmland

Uppdaterad
Publicerad

Region Sörmland har haft en tillförordnad direktör efter att Jan Grönlund fick gå med omedelbar verkan i april i år. Men nu meddelar regionen att en ersättare hittats i form av Tystbergabon Magnus Johansson.

Magnus Johansson är i grunden sjuksköterska men har därefter haft flera chefstjänster inom både regional- och kommunal vård och omsorg. Sedan ett par månader är han biträdande regiondirektör i Västernorrland. Men nu meddelar Region Sörmland i ett pressmeddelande att han byter Norrland mot hemregionen.

Magnus Johansson tillträder sin nya tjänst i Sörmland den 1 september.  Avtalet är inte påskrivet ännu men lönen blir 150 000 kronor i månaden.

Tusentals anställda

En regiondirektör är den högst uppsatta tjänstemannen i regionen, tidigare landstinget. Direktören har till uppdrag att genomföra de beslut som regionfullmäktige beslutar om. Region Sörmland har omkring 7 500 anställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.