Man gripen – onanerade utanför bostadsfönster

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna satt och tittade på tv i sitt hem i Hälleforsnäs i Flens kommun när hon upptäckte att en man stod och onanerade utanför hennes fönster.

Det var vid 01-tiden under natten till måndag som kvinnan upptäckte mannen och ringde in till polisen. Mannen hade ställt sig på ett bord och tittade in i bostaden medan han onanerade.

Kvinnan kunde lämna en utförlig beskrivning av mannen som gjorde att polisen fattade misstanke om en viss person.

– Polisen gjorde en husrannsakan i hans bostad och lyckades hitta honom där, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Sörmland.

Mannen, som är i 20-årsåldern, greps klockan 02.48 misstänkt för sexuellt ofredande och kommer att höras under dagen.

Misstänkt för flera blottningar

Under vintern har polisen fått flera anmälningar om blottningar och att någon tittat in genom andras fönster i Hälleforsnäs.

– Vi misstänker att det handlar om samma person som blottar sig, men tittar närmare på om det även är han som tittar i andras fönster, säger Peter Göransson, polisen i Katrineholm.

Mannen är sedan tidigare dömd både för flera sexuella ofredanden och narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.