Polisen kommer att öka närvaron i området efter skjutningen. Foto: SVT

Man skjuten med flera skott i Årby

Uppdaterad
Publicerad

En ung man skadades och fick föras till sjukhus efter en skottlossning i Årby i Eskilstuna, sent på tisdagskvällen. Ingen har ännu gripits för det misstänkta mordförsöket.

Larmet kom till polisen vid 23.14. Flera personer ringde in om att de hört skott avlossas någonstans på Årbygatan i Eskilstuna.

– När vi kom fram kunde vi konstatera att det är en man i 20-årsåldern som är skottskadad med ett antal skott, säger Martin Detterström, vakthavande befäl på polisen region Öst.

Eskilstuna

Den skadade mannen fick föras till sjukhus, och har under natten opererats.

– Det har gått bra. Han har alltså inte avlidit under natten, säger Tommy Thorngren, presstalesperson vid polisregion Öst.

”Inte många vittnen”

Just nu jobbar polisens tekniker på den misstänkta brottsplatsen för att säkra spår. Under natten har man knackat dörr i bostadsområdet vid Årbygatan.

– Ingen är gripen än. Det är inte många vittnen som har kunnat hjälpa oss hittills på grund av tidpunkten, säger Detterström.

Händelsen rubriceras som misstänkt mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskilstuna

Mer i ämnet