I klippet ovan berättar Jonathan Svanerö, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Eskilstuna, varför polisen kommer att öka sin närvaro i området. Foto: SVT

Polisen ökar närvaron i Årby efter skjutning

Uppdaterad
Publicerad

Under den närmsta tiden kommer fler poliser att vistas i Årby i Eskilstuna efter att en man blivit skjuten med flera skott under tisdagskvällen.

– Vi kommer att intensifiera den trygghetsskapande verksamheten, säger Jonathan Svanerö, tillförordnad lokalpolisområdeschef.

Det var vid 23-tiden som polisen fick larm om skjutning i Årby. En man i 20-årsåldern hittades skjuten en bit ifrån idrottsplatsen vid Årbygatan i Eskilstuna. Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

– Han blev skjuten med flera skott, jag har hört att han sköts i benen och i ena armen, men det är uppgifter som ännu inte är bekräftade, säger Ellinor Ingårda, chef för grova brott.

Mannen fördes till sjukhus och väntas förhöras idag.

– Förhoppningsvis kan vi prata med målsägande, men det hänger på hur han mår annars får det vänta lite till, säger hon.

”Säkrat teknisk bevisning”

Polisen genomförde en teknisk undersökning av brottsplatsen under natten och polisen var klara vid sjutiden på onsdagsmorgonen.

– Det finns en del iakttagelser från vittnen som vi i dagsläget inte kan gå ut med och vi har säkrat viss teknisk bevisning på platsen.

Ingen misstänkt är dock gripen för brottet som polisen rubricerar som misstänkt mordförsök.

I klippet ovan kan du höra varför polisen kommer att öka närvaron i Årby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.