I samband med händelsen hördes en hög smäll, samtidigt som trapphuset rökfylldes. Foto: Johan Nilsson/TT

En person död efter lägenhetsbrand i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

En person har dött och en har förts till sjukhus efter en lägenhetsbrand i Nyköping. Rökdykare kallades till platsen och grannar fick evakueras.

Polis och räddningstjänst larmades 21.30 på fredagskvällen till en lägenhetsbrand i ett flerfamiljshus i Nyköping. Branden var fullt utvecklad när räddningspersonal kom dit.

– Rökdykare gick in och hämtade en skadad person. När de gick in igen hittade de ytterligare en person. Den personen är avliden, säger Martin Detterström, polisens vakthavande befäl, till nyhetsbyrån TT.

Mord och mordbrand i Rosenkälla

Den skadade personen är förd till sjukhus med rökskador. Vad som orsakat branden är fortfarande oklart, men en hög smäll ska ha hörts i samband med händelsen.

Branden släcktes inom en timme. De boende i huset som fick evakueras vid släckningsarbetet kunde återvända till sina lägenheter vid midnatt.

Polisen har inlett en ”förundersökning om mord” i väntan på att man fått reda på vad det var som orsakade branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord och mordbrand i Rosenkälla

Mer i ämnet