Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre frågor om: Många gripna efter våldsvåg. Hör Robert Åkerström vid Eskilstunapolisen berätta om betydelsen av tillslagen. Foto: SVT

Så påverkas Eskilstuna av polisinsatserna

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tiden har polisen gripit flera personer misstänkta för en rad brott som förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. De misstänkta är i ungefär samma åldersgrupp och om personerna har någon koppling till varandra är något som polisen utreder. 

– Vi har nått framgångar i Eskilstuna men vi kommer att driva på vårt arbete ytteligare, säger tf biträdande lokalpolisområdeschef, Robert Åkerström.

14 personer har frihetsberövats misstänkta för grova brott i tre tillslag bara den senaste veckan. Under onsdagen rapporterar Eskilstuna-Kuriren att de åtta personer i Årby som greps misstänkta för grovt narkotikabrott på måndagen nu har släppts, men att misstankarna kvarstår mot samtliga.

Eskilstuna har skakats av två mord på kort tid. Ett vid Rekarnegymnasiet den 6 april då en 18-åring sköts till döds och den 17 april i Fröslunda då en man i 25-årsåldern hittades skjuten med flera skott. Ingen är gripen misstänkt för mord.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

”Ska vara jobbigt”

Däremot har polisen tack vare de andra gripandena lyckats störa de kriminellas verksamhet, menar Robert Åkerström.

– Det ska vara jobbigt att vara kriminell i Eskilstuna, säger han.

I klippet berättar Robert Åkerström hur han tror att staden påverkas efter polisens insatser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet