Foto: Privat

Mats blev vittne till skräckfärden i Eskilstuna: ”Kastade mig undan”

Uppdaterad
Publicerad

Mats Ekbäck mötte den stulna lastbilen som körde in i flera bilar i Eskilstuna under förmiddagen.

– Jag kastade mig undan för att inte bli påkörd, säger han.

Mats Ekbäck jobbade i en fastighet i närheten och hade sett en trasig backspegel ligga på gatan och då gått ut för att kolla vad som kan ha hänt. Där såg han lastbilen och flera parkerade bilar som den rammat.

– Jag såg ju lastbilen åka bort från mig men det var ju en byggarbetsplats dit den åkte. Där kom han kom ju inte ut så då vände han och började köra mot mig. Jag kastade mig undan för att inte bli påkörd, säger Mats Ekbäck.

Lastbil vansinneskörde i Eskilstuna

LÄS MER: Stulen lastbil rammade flera bilar

Hinner ta en bild

Innan lastbilen sedan hann köra iväg så lyckades Mats Ekbäck ta en bild.

– Jag tog ju upp telefonen och lyckades ta en bild. Jag försökte även ropa och vifta mot föraren men det gick inte. Han hade en helt tom blick. Jag hann ta bilden och larmade sen polisen, säger Ekbäck.

Foto: Privat

Det var på torsdagsförmiddagen som flera bilar i centrala Eskilstuna rammades av en lastbil. Polisen, som ännu inte hittat föraren, uppger att det i nuläget inte finns något som tyder på att föraren haft uppsåt att skada någon.

LÄS MER: Tung beväpnad polis vid Fristadstorget

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lastbil vansinneskörde i Eskilstuna

Mer i ämnet