Misstänks ha köpt sex på hotell i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till fredagen spanade polisen mot ett rum på ett hotell i centrala Eskilstuna där man misstänkte att en kvinna sålde sexuella tjänster.

När den misstänkte, en man i 25-årsåldern, lämnade hotellrummet ingrep polisen.

– Jag vet inte hur man fattade misstanke mot mannen i det här fallet. Ibland hör hotell av sig till oss, och ibland spanar vi på nätet där det brukar läggas ut annonser om att man säljer sex, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Polisen: ”Vanligare med sexköp än vad många tror”

Sexköp sker inom alla samhällsklasser och i alla åldrar, enligt Björn Öberg.

– Det är tyvärr vanligare med sexköp än vad många kanske tror. Det förekommer överallt och hela tiden. Sedan är det en brottslighet som är relativt svår för oss att upptäcka, eftersom ingen av parterna är villiga att berätta vad som sker. Så vi är beroende av tips, säger Björn Öberg.

Mannen är inte känd för polisen sedan tidigare. Han fick lämna platsen, misstänkt för köp av sexuella tjänster, och det kommer troligast att få böta efter beslut från åklagaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.