Mannen hittades vid en infart till en parkering bakom Tempo-butiken. Foto: Björn Gustavsson/SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Misstänkt mordförsök i Strängnäs – polisen söker två personer

Uppdaterad
Publicerad

En svårt skadad man hittades vid Finningevägen i Strängnäs i natt. Polisen utreder det som mord- eller dråpförsök.

Larmet kom till polisen strax innan klockan halv fem på tisdagsmorgonen. Mannen låg på marken vid infarten till en parkering bakom Tempo, mitt emot vårdcentralens ambulansgarage.

– En person knackade på hos den sovande ambulanspersonalen och uppmärksammade dem på den skadade mannen. De förde honom till sjukhuset i Eskilstuna, säger Thomas Bergqvist på Eskilstunapolisen.

Nedsövd med svåra skador

Mannens tillstånd beskrivs som livshotande, han har allvarliga skelettskador i huvudet och flera benbrott. Han hålls för närvarande nedsövd.

– Utredningspersonal i Strängnäs har fått förstärkning från Eskilstuna, vi genomför flera utredningsåtgärder, bland annat dörrknacking, säger Thomas Bergqvist.

Känd av polisen

Mannens kläder och andra föremål som hittades på platsen har tagits i beslag av polisen. I nuläget finns inga misstänkta. Mannen är identifierad och hans anhöriga är underrättade.

Han är sedan tidigare känd av polisen, dock inte för grövre brottslighet. Han är inte från Sörmland, polisen vill inte uppge var han är hemmahörande.

Mannen hittades i närheten av ambulansgaraget.

Polisen är intresserade av vittnesuppgifter och uppmanar personer som sitter inne med information att höra av sig.

– Vi vill gärna komma i kontakt med den man som knackade på hos ambulanspersonalen, säger Thomas Bergqvist.

Mannen som kontaktade ambulanspersonalen ska även haft sällskap av en kvinna, klädd i en vit blus och en svart kjol. Nu vill polisen komma i kontakt med dem båda.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer