Foto: Lars Adolfsson

Larm om skottlossning i Eskilstuna – en allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder mordförsök efter en misstänkt skottlossning i Eskilstuna på måndagseftermiddagen. En man i 30-årsåldern vårdas på sjukhus och en annan man sitter anhållen misstänkt för mordförsök.

Klockan 13.55 fick polisen samtal från flera personer som sade sig ha hört skottlossning på eller i närheten av Uttermarksgatan i Eskilstuna.

Senare fick polisen uppgifter om att en skadad man sökt vård vid Mälarsjukhuset. Det rör sig om en man i 30-årsåldern.

Vittnesförhör

– Det är inte klarlagt ännu exakt vad han har för skador, men det skulle kunna vara så att han har blivit beskjuten, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik strax efter larmet.

Den skadades tillstånd är allvarligt men stabilt, uppger Eskilstunapolisen för SVT Sörmland vid 16.30-tiden.

Exakt hur den skadade mannen tagit sig till akuten är i skrivande stund oklart, men enligt Thomas Agnevik har han varken förts dit med ambulans eller skjutsats dit av polis.

Polisen spärrade av den misstänkta brottsplatsen, som ligger på en innergård, och genomförde där en kriminalteknisk undersökning och höll förhör med vittnen under dagen.

En gripen

En timme efter larmet meddelade polisen att en man gripits som misstänks ha kopplingar till händelsen. Mannen, som är i 35-årsåldern, fördes till polisstationen i Eskilstuna för förhör.

Under kvällen anhölls mannen misstänkt för försök till mord alternativt grov misshandel. Mannen är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

Den skadade mannen är tidigare dömd för olika typer av stöld- och våldsbrottslighet. Den gripne är också tidigare dömd för bland annat våldsbrott.

”Känns läskigt”

Nyligen avslutades en mordrättegång där två män är åtalade för att ha skjutit och knivskurit en man till döds bara en liten bit från den plats där dagens skjutning tros ha ägt rum. En boende i området säger att många tycker att situationen är olustig.

– Man förstår ju att det handlar om uppgörelser sinsemellan, men särskilt när man har barn tänker man ju på om de skulle råka hamna emellan. De är ju inte så smidiga alla gånger. Och det tycker jag känns läskigt.

***

I en tidigare version av den här artikeln återgav SVT polisens uppgifter att den gripne mannen inte var tidigare dömd för brott. Den uppgiften var inte korrekt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.