Åklagaren om den misstänkta skytten i Eskilstuna: ”Finns ett utpekande av honom”

Uppdaterad
Publicerad

Den man som sedan i söndags suttit anhållen misstänkt på sannolika skäl för mordförsök på en 14-årig pojke i Fröslunda i lördags eftermiddag, samt grovt vapenbrott i samband med det, har nu häktats av Eskilstuna tingsrätt.

På onsdagseftermiddagen kom beskedet att tingsrätten gick åklagaren till mötes och beslutade att mannen ska häktas. 23-åringen är häktad på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Åklagaren Anna Asklöf har nu fått två veckor på sig att väcka åtal.

– Jag vill inte gå in på vad som har sagts under häktningsförhandlingen, men det finns ett utpekande av honom som skytt, säger hon.

Skjuten 14-åring i Fröslunda

Tidigare dömd för brott

Enligt häktningsframställan är mannen skriven på en adress i Eskilstuna. Han är tidigare dömd för brott, däribland ringa narkotikabrott vid flera tillfällen, olovlig körning och rattfylleri.

Nekar till brott

23-åringen anhölls först i sin frånvaro under söndagen men kom sedan självmant in på polisstationen i Eskilstuna senare samma dag. Mannen nekar själv till brott.

– Min klient hoppas att bli försatt på fri fot under kommande utredning, säger mannens advokat Heli Lundström.

Hör åklagaren Anna Asklöf berätta mer om händelsen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjuten 14-åring i Fröslunda

Mer i ämnet