Mordförsöket i Årby – försökte köra på pistolman

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer i en bil försökte köra på en fotgängare – som i sin tur öppnar eld mot bilen med pistol. Det hela utspelade sig i Årby under onsdagskvällen. Tre av de fyra inblandade greps efteråt, men pistolmannen är fortfarande på fri fot.

Det var vid 18-tiden under onsdagen som flera polispatruller ryckte ut mot Årby efter larm om höga smällar.

Bil i full fart över gräsmatta

Polisen berättade under torsdagen att utredningen visar på en dramatisk händelse där en bil i full fart kört över en gräsmatta med sikte på en person, som undkommit och sedan avlossat skott mot bilen.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

– Det rör sig alltså om två olika fall av mordförsök, säger Christoffer Bohman, chef för utredningssektionen i polisområde Södermanland.

De tre som färdades i bilen greps senare under kvällen. Alla tre är misstänkta för mordförsök men en av dem misstänks i första hand för mordförsöket och skottlossningen i Årby centrum den 13 mars.

Den fjärde personen, alltså måltavlan för påkörningen, söks fortfarande av polisen och är även han misstänkt för mordförsök.

Två personer släppta

Under fredagen meddelade polisen att två av de tre gripna männen har släppts, medan den tredje begärs häktad under helgen – då misstänkt för mordförsöket den 13 mars. Den misstänkte skytten är fortsatt på fri fot.

I klippet ovan: Kommunpolisen Elin Johansson kommenterar den senaste i raden av skjutningar i Eskilstuna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet