Personen i bilen hittades söder om Eskilstuna i området Hedlandet. Foto: SVT

Mordmisstänkta kvinnan fortsatt häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den 43-åriga kvinna som misstänks ha mördat en man i området Hedlandet utanför Eskilstuna kommer att sitta häktad i ytterligare fyra veckor. Det meddelade tingsrätten på torsdagen.

Det var i början av december som en man från Hallstahammar anmäldes försvunnen. Kvinnan uppges ha varit bekant med mannen. I mitten av december häktades kvinnan, som även hon är från Västmanland. Först misstänktes kvinnan för människorov, men efter att en utbrunnen bil hittats i Hedlandet med en död person i, rubricerades utredningen och misstanken mot kvinnan om till mord.

Den misstänkta kvinnan har enligt åklagaren hyrt en bostad i närheten av platsen där bilen hittades.

Mordet i Hedlandet

Inte identifierad

Personen i bilen är inte identifierad ännu och kvinnan nekar till att hon ska ha något med varken människorov eller mord att göra.

På torsdagen begärde åklagare Anna Asklöf förlängd åtalstid. Kvinnan har enligt tingsrätten gått med på det och hon kommer nu att sitta häktad i ytterligare fyra veckor. Kvinnan fortsätter neka till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Hedlandet

Mer i ämnet