Det var den 14 mars knivdådet ägde rum i ett trapphus i centrala Oxelösund Foto: Pontus Stenberg

Mordutredningen om knivdådet i Oxelösund läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Polisutredningen av knivdådet i Oxelösund där en man dog och en kvinna skadades allvarligt tidigare i år läggs ner. Enligt polisen tog mannen sitt liv efter att ha knivhuggit sin sambo.

Polisen fick ganska tidigt en bild av vad som hade hänt. Resultaten från vittnesförhör, brottsplatsundersökningen och mannens skadebild tydde på att mannen tagit sitt liv efter att knivhuggit kvinnan.

Väntade på analys av den tekniska bevisningen

Men innan man kunde göra ytterligare åtgärder väntade de på svaren från Nationellt forensiskt centrum angående den tekniska undersökningen.

Oxelösund

– Resultaten från NFC pekar i samma riktning som utredningen, säger Lars Liewenborg, chef för grovabrottsenheten på polisen i Nyköping.

Helt uteslutet att tredje person var involverad

Beslutet att lägga ner utredningen togs sedan av vice chefsåklagare Ola Björstrand som i sitt beslut skriver att det är helt uteslutet att en tredje person ska vara involverad.

– Det innebär att misstanken om försök till mord läggs ner då gärningsmannen är död och utredningen avseende mord då det var självmord, säger Liewenborg.

Det var Södermanlands Nyheter som först att rapporterade om detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oxelösund

Mer i ämnet