Magnus Arreflod, gruppledare för Miljöpartiet i Eskilstuna, lämnar nu politiken. Foto: SVT

MP:s gruppledare i Eskilstuna lämnar politiken för nytt jobb

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Arreflod, gruppledare för Miljöpartiet i Eskilstuna, lämnar sina politiska uppdrag för ett nytt jobb.

Efter två mandatperioder i kommunpolitiken i Eskilstuna meddelar Magnus Arreflod nu att han ska börja arbeta som rektor på en folkhögskola i Härjedalen den 1 oktober.

– Det är med dubbla känslor. Samtidigt är det här ett drömjobb för mig och den här typen av tjänster kommer ut så sällan. Det blir en stor utmaning, men det är med glädje jag går in i detta, säger han.

Två kvinnor i topp

Miljöpartiets lista inför kommunfullmäktigevalet i höst toppas nu av Marielle Lahti och Hanna Hessling. Partiet är känt för att ha en man och en kvinna i ledning.

– Partiet har ett reglelverk när det kommer till hur man placerar kandidaterna efter kön och enligt det regelverket är det okej med två kvinnor i topp. Det är flera andra kommuner som har det så och vi tycker att det är roligt att ha två engagerade kvinnor i topp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.