Arkivbild Foto: Stina Stjerkvist / TT

Allvarliga låtsasbrott i länet vid stor polisövning

Uppdaterad
Publicerad

Under nästa vecka kommer en hel del poliser röra sig i länet. Detta när när poliser från hela Region öst har övning.

– Vi kommer framförallt att öva på allvarligare händelser som kan uppstå i vår vardag. Till exempel rån eller farliga personer, säger Lars-Gunnar Rydholms, regional samordnare på polisen.

Mellan måndag och torsdag kommer polisen öva i länet, främst i trakterna kring Eskilstuna, Flen och Hälleforsnäs. Enligt ett pressmeddelande är ett av syftena att nationell förmåga (nationella insatsstyrkan), förstärkt förmåga (polisregion Väst, Syd och Stockholm) och generell förmåga (polisregion Nord, Bergslagen, Mitt och Öst) ska träna på sina rutiner vid stora händelser.

– Det har tidigare inom polisen inte funnits en ordentlig samordning gällande insatsresurser, så den här nya strukturen ger oss många fördelar genom enhetlighet. Det här är ett bra tillfälle för oss att få samöva med kollegor i hela regionen, säger Lars-Gunnar Rydholm.

Enligt honom lär boende märka av övningen då det kommer röra sig mycket poliser i länet nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.