Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Nicolay om sitt tröstätande, resan mot att må bättre – och värsta övningen på gymmet. Foto: SVT

Nicolay från Eskilstuna gick ner 35 kilo i Biggest Loser – nu vill han hjälpa andra

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstunabon Nicolay Garcia de la Cueva hade tidigare obesitas, det som tidigare kallas fetma. I dag har han gjort en livsstilsförändring och studerar till personlig tränare för att hjälpa andra.

– Jag vet att saker går, men det är svårt att hålla i och det är inte alltid man klarar det själv, säger han.

Nicolay brottades med övervikt i sju år. Förra hösten startade hans viktresa på allvar när han var med i TV4:s program Biggest Loser.

FITNESS OCH HÄLSA

Kraftig viktnedgång

Det blev en ordentlig rivstart och han gick ner över 35 kilo på knappt ett halvår. En viktnedgång som delvis krävde extrema åtgärder.

– Man märkte på kroppen att hår började falla av och naglar slutade växa, för den fick inte tillräckligt med näring, säger Nicolay Garcia de la Cueva.

Men trots det tycker han att den drastiska viktnedgången var nödvändig då han var i riskzonen för att få diabetes och hade fett runt organen.

I dag har han lagt det extrema åt sidan och fokuserar på att bibehålla en balanserad och hälsosam livsstil.

– Man blir sugen på att göra mycket saker i livet. Tidigare hade jag inga planer och mål men nu har jag det. Det känns mycket bättre då vet man vart man ska, säger Nicolay Garcia de la Cueva.

Kan unna sig

Det krävs hårdare åtgärder för en person som tidigare varit överviktig att hålla vikten än vad det krävs för en så kallad normalviktig person.

Nicolay förklarar att han snabbt märker skillnad i vikt och mående så fort han går tillbaka till sina gamla vanor.

Men trots sin disciplin tillåter han sig fortfarande att unna sig.

– Under själva dieten bytte jag ut chips mot linschips. Man kan ändå ge sig något som är gott, men inte överdrivet mycket. Och det gör jag än i dag.

I videoklippet berättar han om hur han ser på sitt nya hälsosammare liv – och vilken som är hans värsta övning på gymmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FITNESS OCH HÄLSA

Mer i ämnet