Nu har bygget av modulhus startat i Nyköping. Om bara några månader kommer man kunna flytta in. Foto: SVT

Så ska Nyköping lösa bostadsbristen

Uppdaterad
Publicerad

För att få bukt på bostadsbristen i Nyköping beslutade kommunen för ungefär ett halvår sedan att modulbygga hus. I veckan har bygget börjat.

Totalt är det 80 lägenheter. På Brandholmen i Nyköping kommer det bli 60 stycken och nu har bygget av 20 stycken på Ängstugevägen i Bryngelstorp nu startat.

”Jättespännande projekt”

– Det är ett jättespännande projekt. Husen börjar byggas nu och det är inflyttning om mindre än tre månader, säger Nyköpings kommunalråd Urban Granström (S).

I husen på Ängstugevägen kommer det finnas lägenheter med ett, två eller tre rum och hyran för en etta kommer ligga på ungefär 3400 kronor.

Främst kommer lägenheterna gå till nyanlända och andra särskilt anvisade. 10 procent, det vill säga 8 lägenheter, kommer kunna hyras via den vanliga bostadskön.

Behöver byggas mer bostäder

Enligt Urban Granström är behovet av lägenheter i Nyköping stort och det skulle behöva byggas kring 300 bostäder om året.

– Det här löser åtminstone en del problem, särskilt för personer som har svårt att köpa sin bostad på kortsikt och behöver komma in på bostadsmarknanden. Den delen av behovet kommer det här att hjälpa rätt långt med, säger Urban Granström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.