Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Erik Kammerland /SVT

Efter satsningen i Högsjö: Snart finns konstgräsplaner i alla Sörmlands kommuner

Uppdaterad
Publicerad

I Högsjö bollklubb har man länge längtat efter en konstgräsplan. Nu ligger finansieringen klar och bygget är i full gång. Planen förväntas vara klar 31 oktober i år och blir den första av sitt slag i Vingåkers kommun. I och med detta finns det nu konstgräsplaner i samtliga kommuner i länet.

Syftet med projektet är att utveckla barn- och ungdomsverksamhet genom att anlägga en fullstor konstgräsplan på Högsjö idrottsplats. Något som ska bidra till bygdens utveckling och näringsliv.

Svårigheten med projektet har enligt Patrick Schönfeldt, som är projektledare för satsningen, varit att få till finansieringen, som landat på omkring 6 miljoner kronor.

Konstgräs

Pengarna kommer till stor del från Allmänna arvsfonden. Man hoppas nu att fler föreningar i kommunen kommer att använda konstgräsplanen.

Hör Patrick Schönfeldt berätta om arbetet med konstgräsplanen i Högsjö i klippet ovan.

Den tidigare bandyplanen ska bli en ny konstgräsplan i Högsjö utanför Vingåker. Foto: Erik Kammerland /SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konstgräs

Mer i ämnet