Den nytillträdda skolchefen Eva Svensson har, får man förmoda, ett stort arbete framför sig. Skolorna har efterlyst en större tydlighet och det är vad hon hoppas kunna bidra med. Foto: Albin Aghamn/SVT

Ny skolchef på plats i Oxelösund: Viktigt att vi tar tag i det besvärliga läget

Uppdaterad
Publicerad

I januari var prognosen för underskottet i skolförvaltningen i Oxelösund 35 miljoner kronor och den här veckan presenterades en ny prognos – 7 miljoner från budget, efter omfattande besparingar.

– Med den erfarenhet jag har tror jag att jag kan bidra med att skapa struktur och ge barnen goda förutsättningar, säger Eva Svensson, kommunens nya skolchef.

Den nytillträdda skolchefen Eva Svensson har, får man förmoda, ett stort arbete framför sig. Skolorna har efterlyst en större tydlighet och det är vad hon hoppas kunna bidra med.

Hon har lång erfarenhet av liknande uppdrag och har tidigare arbetat i Göteborg, Kumla, Botkyrka och Öckerö.

Det har varit stor omsättning på skolchefsposten i Oxelösund i år. Den senaste ordinarie skolchefen lämnade uppdraget i januari i år efter att ha tillträtt 2018.

Sedan dess har två tillfälliga lösningar varit på plats. Först i form av den biträdande utbildningschefen Christina Bohman och efter henne konsulten Nicklas Ridström – som Eva Svensson nu tar över efter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.